Born to be: Kinderprints met een boel persoonlijkheid

Born to be: Kinderprints met een boel persoonlijkheid

De uitspraken ‘Born to be Wild’ of ‘Born to be Free’ ken je vast wel. Bij het ontwerpen van kinderprints kwamen deze uitspraken steeds weer naar boven, dus besloten we dat er een collectie moest komen. De Born to Be Collectie met voor allerlei kinderen een eigen serie.

Born to be wild is een nummer van Steppenwolf uit de film Easy Rider (1969)

Elke set uit de Born to Be Collectie bestaat uit vijf ontwerpen: Een tekst-poster met de tekst ‘Born to be …’, twee unieke grote ontwerpen, één uniek klein ontwerp en een speciaal ontworpen groeimeter. Zo kun je mixen en matchen en weet je zeker dat er een combinatie bij zit die voor jouw kinderkamer werkt.

Born to be Wild kinderkamer

De collectie begon met de Born to be Wild serie. Een serie gebaseerd op buiten, de wildernis en de jungle. Zo zijn de kleuren groen, geel en bruin en zie je een aapje, een leeuw en beren pootjes op de prints. Een perfecte set voor een avontuurlijk kindje dus! Daarnaast is de groeimeter van de Born to be Wild serie misschien wel onze favoriet vanwege de kleine gele vlindertjes.

De Born to be Wild serie is perfect te combineren met groene planten, knuffels van wilde dieren en zachte bruin- en geel tinten. De printjes passen perfect in een groen oerwoud-thema, maar zijn ook goed te combineren met rustige aardetinten in een minimalistische kinderkamer.

Door de decoratie in de kamer zoveel mogelijk uit één collectie of serie te halen bewaar je de rust

Born to be Free kinderkamer

Na de Born to be Wild serie was de eerstvolgende de Born to be Free set. Op deze plaatjes zie je veel blauw met een subtiel rood. Een vliegtuig, luchtballon en vogels zweven tussen zachte wolkjes en geven je het gevoel van ultieme vrijheid. Op de groeimeter vind je ook de heerlijk vrije vogels terug voor een mooie complete set. Hou je van avontuur, reizen en de open lucht? Dan is de Born to be Free serie perfect.

De Born to be Free serie combineer je makkelijk met allerlei tinten blauw. Daarnaast kun je ook de tinten rood en geel uit de serie gebruiken als accenten in de rest van de kinderkamer voor een speelse look.

Door de kinderkamer en de decoratie op elkaar af te stemmen heb je in een handomdraai een design-kamer in huis

Born to be Sweet kinderkamer

De Born to be Sweet serie is speciaal voor alle lieve kleine meisjes. Met zachte roze, bruin en geel tinten past deze serie in vrijwel elke meisjeskamer. Daarnaast zijn de afbeeldingen van een taartje, een ijsje en snoepjes een leuke knipoog naar het zoete karakter van je kleintje.

Een echte Born to be Sweet kinderkamer is vol zachte rood-, roze- en bruintinten. Denk bijvoorbeeld aan naturel hout, terracotta en koraal kleuren en zacht roze voor een perfecte sfeer. Zo maak je een hemels meisjesparadijs zonder dat het visueel te druk of te zwaar wordt.

Zachtere kleuren zijn ideaal voor de kinderkamer, ze geven veel rust

Born to be Brave kinderkamer

Naast een meisjes serie is de Born to be Brave serie er echt eentje voor de stoere jongens onder ons. In deze serie vind je een ridder, een draak en een zwaard in een steen als knipoog naar de arthur legendes. Omdat je het zwaard in de steen ook terugvindt op de groeimeter kun je perfect de afbeeldingen van de ridder en de draak combineren met een groeimeter.

Bij de Born to be Brave collectie kun je kiezen of je groen, blauw of grijs wil gebruiken, of alledrie! In de collectie vind je zelfs een mosterdgeel terug dat voor een unieke look kan zorgen. Gebruik het mosterdgeel of zachtgroen bijvoorbeeld als accent in een grijs-blauwe kinderkamer voor een stoere, vrolijke look.

Natuurlijke kleuren zoals groen en blauw geven de kamer een fijn buitengevoel

Born to be Me kinderkamer

Als laatste wilden we graag een algemene, genderneutrale serie toevoegen aan de Born to Be collectie. Zo is de Born to be Me serie ontstaan. Deze serie is bedoeld voor alle kleintjes die gewoon lekker zichzelf willen zijn. In deze serie vind je dan ook verschillende kleuren speelgoed en vrolijke vormen. Lekker neutraal, maar daarom niet minder leuk!

Omdat de Born to be Me serie zo neutraal is kun je deze in heel veel kinderkamers kwijt. Ook kun je er goed een kamer op afstemmen door één of twee kleuren van de prints op andere plekken in de kamer terug te laten komen. Ga bijvoorbeeld voor een geel-rood combinatie voor een warme look, of juist voor groen-blauw in een stoerdere kamer. 

Neutrale printjes zijn super fijn omdat je de kinderkamer erop kán afstemmen, maar het hoeft niet

Wat zijn onze favoriete Born to Be items?

Omdat we apetrots zijn op de Born to Be Collectie hebben we onze vier favoriete items op een rijtje gezet: