De top 10 meisjesnamen van 2022

De top 10 meisjesnamen van 2022

Elk jaar zijn er nieuwe trends met babynamen, en zijn er steeds nieuwe namen populair. Daarom zetten we onze top 10 mooiste meisjesnamen voor 2022 op een rijtje.

1. Aurora

Aurora is een prachtige, klassieke naam. Aurora staat voor Zonsopgang, Dageraad, en Ochtendgloren, maar doet ook aan Aurora Borealis denken, het Noorderlicht. Aurora is een Latijnse naam. 

2. Elin

Elin is een mooie korte meisjesnaam. De betekenis van Elin is Adel, De stralende, Schitterende, Jahweh Is (mijn) God, en God Is Mijn Eed. Elin komt oorspronkelijk uit het Hebreeuws, en is gebaseerd op de naam Eli.

3. Fleur

Fleur is een vrolijke meisjesnaam. De betekenis van Fleur is Bloem, In Aanzien, Bekoorlijk en  Bloeiend. De naam Fleur komt uit Frankrijk en is gebaseerd op het Latijnse woord Flora.

4. Sofia

Sofia is een mooie, warme naam. Sofia staat voor Levenswijsheid en Heilige Wijsheid. Oorspronkelijk komt Sofia uit het Grieks, met de spelling Sophia.

5. Elena

Elena is een sterke meisjesnaam. Deze naam staat voor Medelijden, God Is Mijn Licht, Fakkel en Maan. De naam Elena is Arabisch, maar komt ook veel in het Engels voor als Alaina.

6. Yara

Yara is een stoere, korte naam. Deze naam betekent Kleine Vlinder, Sterk en Lente, en is oorspronkelijk Arabisch.

7. Tess

Tess is nog zo’n stoere, korte meisjesnaam. Het betekent dan ook Oogst, Zomer en Jageres. De naam Tess komt uit Griekenland, en komt van de naam Theresia.

8. Anna

Anna is een mooie klassieke naam. Anna staat voor Lieflijke, Genade en Begenadigde. Oorspronkelijk is de naam Hebreeuws.

9. Bibi

Bibi is een vrolijke korte naam. Bibi betekent De Verhevene, Zon, Mooi, Zoon Van Mijn Rechterzijde, Koningin, Geluk en Vrouw des huizes. De oorsprong van Bibi is Arabisch

10. Noé

Noé is een prachtige Hebreeuwse naam. Het betekent Troost en Rust. Noé is gebaseerd op de naam Noa.

Op een rijtje

Wanneer je onze top 10 op een rijtje zet krijg je:

  1. Aurora
  2. Elin
  3. Fleur
  4. Sofia
  5. Elena
  6. Yara
  7. Tess
  8. Anna
  9. Bibi
  10. Noé

Ben je opzoek naar een mooi gepersonaliseerd kraamcadeau voor de meisjeskamer, dan kun je hier eens een kijkje nemen. Prachtig om cadeau te doen maar je kunt deze natuurlijk ook bestellen voor de kinderkamer van je eigen zoontje.