De top 10 unisexnamen van 2022

De top 10 unisexnamen van 2022

Elk jaar zijn er nieuwe trends met babynamen, en zijn er steeds nieuwe namen populair. Daarom zetten we onze top 10 mooiste unisexnamen voor 2022 op een rijtje.

1. Aeden

Aeden is een leuke, vrolijke naam die staat voor Vurig, Klein vuur, Briljant, Verlicht, Intelligent en Licht van de maan. Aeden is een Ierse naam, en komt van de naam Aidan.

2. Senn

Senn is een unieke unisex naam met Nederlandse roots. De naam Senn betekent Waar en  Waarheid, en komt van de meisjesnaam Senna.

3. Levi

Levi is een mooie, stoere naam. Levi staat voor Aanhankelijkheid en Zich Aansluitend. Oorspronkelijk komt de naam Levi uit het Hebreeuws.

4. Robin

Robin is een schitterende naam, letterlijk! Robin betekent namelijk Schitterend Door Roem. Robin is een Engelse naam, en komt waarschijnlijk van de naam Robert.

5. Charlie

Charlie is een mooie stoere naam. Charlie is afgeleid van de naam Karel, en betekent Vrije Man/Vrouw of Niet Van Adel. Oorspronkelijk is het een Germaanse naam, maar je hoort het veel in het Engels.

6. Jip

Jip is een heerlijk korte naam met een vrolijke klank. Jip staat voor Stralend Kind Van Edele Afkomst en komt uit het Germaans.

7. Billie

Billie is een moderne, stoere naam. Het staat voor Wilskrachtige beschermer en komt oorspronkelijk uit het Engels.

8. Anne

Anne is een naam die vooral in Friesland als unisex naam wordt gebruikt. Anne staat voor Lieflijke, Begenadigde, Genade en Adelaar. De naam Anne komt uit het Hebreeuws.

9. Jamie

Jamie is een mooie Engelse naam. Jamie staat voor Hij Zal Beschermen, Moge God beschermen en Houder van de hiel en is afgeleid van de naam Jacob.

10. Bo

Bo is een mooie, korte naam met een brede oorsprong. Bo betekent Leven, Mooi, Speerpunt en Beer. De naam komt uit Scandinavië, maar de betekenis Mooi komt van het Franse woord beau. 

Op een rijtje

Wanneer je onze top 10 op een rijtje zet krijg je:

  1. Aeden
  2. Senn
  3. Levi
  4. Robin
  5. Charlie
  6. Jip
  7. Billie
  8. Anne
  9. Jamie
  10. Bo