Sterrenbeeld: Mijn kind is een Weegschaal

Sterrenbeeld: Mijn kind is een Weegschaal

Een weegschaal kindje is geboren tussen 23 september en 22 oktober. Weegschaal is een hoofd sterrenbeeld van het element lucht, en symboliseert het begin van de herfst. De planeet Venus hoort bij dit sterrenbeeld. Maar wat betekent dat nou precies?

Weegschalen zijn energiek en dol op aandacht, ze zingen en dansen er op los

Wat zijn de eigenschappen van een weegschaal kind?

Weegschaal kinderen hebben een heleboel prachtige eigenschappen. Maar het meest interessante is natuurlijk de persoonlijkheid. De persoonlijkheid van een weegschaal kind is goed te verdelen 3 hoofdthema’s: sociaal, creatief en diplomatiek:

Sterrenbeeld Weegschaal

Zo sociaal zijn weegschaal kinderen

Weegschaal kinderen zijn super sociaal. Ze houden van mensen om zich heen en praten er op los. Ze zijn dan ook charmant, lief en grappig, en zoeken graag mensen op. Ze zullen op school dan ook veel vriendjes en vriendinnetjes hebben, en die nodigen ze graag thuis uit. 

Weegschalen houden van het bouwen van nieuwe vriendschappen, en zijn heerlijk onbevangen.

De snelle creativiteit van een weegschaal kind

Wanneer je kind een weegschaal is, zul je snel merken dat ze houden van muziek. Daarnaast hebben ze een levendige fantasie en zijn ze graag creatief bezig. Daarnaast zijn ze ook nog eens hartstikke slim, waardoor ze hele unieke dingen verzinnen. Ook zijn weegschaal kinderen super nieuwsgierig, ze zijn altijd opzoek naar nieuwe antwoorden en ideeën, en zullen zich dan ook niet gauw vervelen.

Het element luch van het sterrenbeeld weegschaal

Echte weegschalen zijn diplomatiek en tactvol

Omdat weegschaal kinderen zo van sociale dingen houden, zijn ze vaak bang om mensen op de tenen te trappen. Daarnaast willen ze mensen het graag naar hun zin maken. Daarom zijn ze bescheiden en behulpzaam, en groeien ze vaak op als echte diplomatieke bemiddelaar. Ze werken graag aan verbinding en houden van vreedzaamheid. Als ze daar hun tactvolle persoonlijkheid voor in kunnen zetten doen ze dat graag.

Kinderen met het sterrenbeeld Weegschaal zijn vaak grappig en slim.

De valkuilen van een weegschaal kind

Iedereen heeft zo zijn valkuilen, en zo ook de kleine weegschaal. De keerzijde van altijd harmonie willen bewaren is namelijk dat ze soms enorm kunnen twijfelen. Ze maken het liefst alleen maar dé juiste keuze, maar die bestaat meestal niet. Besluiteloosheid is dan ook één van de grootste valkuilen van een weegschaal kind!

de valkuilen van het sterrenbeeld weegschaal

Naast de besluiteloosheid heeft een weegschaal nog twee valkuilen. De eerste is futloosheid. Zoveel energie als ze het ene moment kunnen hebben, zo moe zijn ze het volgende weer. Soms is het dan ook een behoorlijke uitdaging om ze in beweging te krijgen.

Weegschalen worden soms zelfs bestempeld als lui, wat ze zeker niet zijn

Als laatste zijn weegschalen vaak heel zelfbewust en daardoor wat ijdel. Ze willen er goed uitzien en nemen hier graag uitgebreid de tijd voor. Ze kiezen de perfecte outfit uit, maar dat kan soms best wel even duren. 

Het symbool van sterrenbeeld weegschaal

Opvoedtips voor een weegschaal kind

Voor een weegschaal is rust en ontspanning ontzettend belangrijk. Ze houden absoluut niet van stress en kunnen hier slecht mee om gaan. Voor deze kinderen is het dan ook extra belangrijk om een eigen plekje te hebben waar ze zich kunnen terugtrekken als het ze even teveel wordt. Wanneer ze thuis zijn houden ze er dan ook enorm van om muziek te luisteren of te maken om weer tot rust te komen. 

Kleine weegschalen zijn gevoelige kinderen

Ook is het belangrijk voor een weegschaal kind om te leren hoe ze voor zichzelf opkomen. Omdat ze graag de harmonie en de rust bewaren vinden ze het moeilijk om te laten weten wat ze zelf willen, en dit is iets waar ze hulp bij nodig hebben.

Positieve eigenschappen van het sterrenbeeld weegschaal

De toekomst van weegschaal kinderen

Omdat weegschaal kinderen van nature zo tactvol en creatief zijn, past een beroep als diplomaat of mediator perfect bij ze. Dan kunnen ze elke dag hun vaardigheden in verbinding en het creëren van harmonie inzetten. Ook belanden weegschalen vaak in een creatief beroep, bijvoorbeeld in de modewereld of entertainment, als muzikant of schrijver. Het allerbelangrijkste is vooral dat ze niet vies worden, want dat vindt een weegschaal vreselijk.

Een echt ijdele weegschaal staat graag in de spotlight

Leuke feitjes over het sterrenbeeld weegschaal

Als laatste is het leuk om te noemen dat de lievelingskleuren van een weegschaal vaak geel, blauw, wit en beige zijn. Hun geluksgetal is 6, en hun totemdier is een kraai: vriendelijk en charmant, diplomatiek en onpartijdig. 

Libra, het engelse woord voor het sterrenbeeld weegschaal

Deze plaatjes passen perfect bij een weegschaal kind

De meest voor de hand liggende is natuurlijk een prachtige geboorteposter met het sterrenbeeld van je kind. Maar, als je kijkt naar lievelingskleuren en thema’s is de Bee Happy collectie perfect voor een kleine weegschaal. De kleuren blauw en geel komen hier uitgebreid in terug, en op de afbeeldingen zijn veel blije bijen te zien die met elkaar rond vliegen en werken aan hun gezamenlijke thuis. Klinkt als een harmonieuze weegschaal, of niet?