Van klein naar groot: groeimeters in de kinderkamer

Van klein naar groot: groeimeters in de kinderkamer

Mooie wanddecoratie is ontzettend fijn om de kinderkamer vrolijk aan te kleden. Hoe fijn is het dan dat er decoratie met een extra functie is! Groeimeters zijn perfect om de lengte van je kleintjes op bij te houden, en in deze blog helpen we je op weg met het kiezen en ophangen van de perfecte groeimeter!

Kleintjes groeien als kool, vooral als ze jong zijn!

Zo kies je de perfecte groeimeter uit

Bij het uitkiezen van een mooie groeimeter hangt het er volledig van af of je al decoratie in de kamer hebt hangen of niet. Zo ja, dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar een collectie of losse groeimeter die daar mooi op aansluit. 

Heb je nog geen decoratie in de kamer? Dan heb je alle vrijheid! In dit geval kun je het beste de collecties bekijken om een sfeer te vinden die je mooi vindt. Elke collectie heeft bijpassende groeimeters, en dan kun je ook nog eens mixen en matchen met verschillende types wanddecoratie zoals in de cover foto.

Door één collectie te gebruiken voor de styling van de kamer creëer je een gevoel van harmonie

Waar komt de groeimeter te hangen?

Als je een mooie groeimeter hebt uitgekozen is het tijd om te kijken waar deze komt te hangen. Omdat groeimeters vrij hoog zijn is het fijn om voldoende ruimte te hebben. Gelukkig zijn ze maar 40cm breed dus kun je ze in een smal hoekje nog goed kwijt.

Bij het ophangen van de groeimeter is het belangrijk om de hoogte goed te bepalen. Dit kun je dan ook het beste met z’n tweeën doen waar de één de groeimeter aan de bovenkant vasthoudt en de ander aan de onderkant de hoogte uitmeet. De groeimeters beginnen vanaf 30 cm, dus met een gewoon liniaal kun je perfect meten of de hoogte klopt. 

Groeimeters hangen altijd op een vaste hoogte, zo weet je zeker dat je kleintje écht al zo groot is

Wat zijn voorbeelden van groeimeters?

Om je op weg te helpen lichten we onze vier favoriete groeimeters uit: