Het sterrenbeeld van je kind: wat betekent dat?

Het sterrenbeeld van je kind: wat betekent dat?

Of je in de betekenis van sterrenbeelden gelooft of niet is heel persoonlijk. Sommige mensen zijn overtuigd van de invloed van de sterren op het leven, waar anderen het met een korreltje zout nemen. Maar, of je erin gelooft of niet, het is altijd leuk om te weten wat het sterrenbeeld van je kind kan vertellen.

De theorie achter sterrenbeelden heet astrologie en is al eeuwen oud

Wat betekent het sterrenbeeld van mijn kind?

Sterrenbeelden hebben elk een eigen betekenis, waar we de komende weken in aparte blogs op in gaan. De sterrenbeelden die we in Nederland kennen zijn gebaseerd op de constellaties in de dierenriem, ook wel de zodiak. Deze bestaat uit twaalf sterrenbeelden, elk met hun eigen naam, symbool en betekenis.

De sterren in de melkweg

De sterrenbeelden behoren allemaal tot een eigen element, en zijn te categoriseren als hoofd-, vast- of beweeglijk. Ook worden ze elk geassocieerd met een hemellichaam en in sommige gevallen zelfs twee!

Een banner voor het sterrenbeeld Ram
Aries: 21 maart - 19 april

Mijn kind is een Ram

Ram is een hoofd sterrenbeeld van het element vuur, en symboliseert het begin van de lente. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeet Mars. Kinderen met het sterrenbeeld Ram zijn vaak avontuurlijk en zelfverzekerd. Ze zijn vrolijk en sociaal, en maken makkelijk contact met andere kinderen. Ze hebben veel wilskracht en zijn vaak temperamentvol. Soms zijn ze wat impulsief, maar ze zijn ook niet snel kapot te krijgen, dus als het even niet gaat zoals gepland dan zitten ze daar niet over in. 

Rammen zijn snel en grappig, en lijken eindeloze energie te hebben

Een banner voor het sterrenbeeld Stier

Taurus: 20 april - 20 mei

Mijn kind is een Stier

Stier is een vast sterrenbeeld van het element aarde. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeet Venus. Kinderen met het sterrenbeeld Stier zijn vaak volhardende levensgenieters. Ze zijn betrokken, eerlijk, en hebben vanwege hun geduld een stabiele basis. Daardoor zijn ze vaak rustig en soms zelfs stilletjes. Ook delen kinderen met het sterrenbeeld Stier graag, en zijn ze erg grappig.

Stieren zijn aanhankelijk en zijn als kind dan ook enorme knuffelkontjes

Een banner voor het sterrenbeeld Tweelingen

Gemini: 21 mei - 20 juni

Mijn kind is een Tweelingen

Tweelingen is een beweeglijk sterrenbeeld van het element lucht. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeet Mercurius. Kinderen met het sterrenbeeld Tweelingen zijn vaak communicatief en nieuwsgierig. Het zijn echte onderzoekers met een vrolijk karakter. Ze zijn bovendien heel grappig, energiek en charmant. Ze bedenken graag nieuwe dingen en kunnen daardoor soms wat onvoorspelbaar zijn.

Tweelingen houden van nature vooral van aandacht en afwisseling

Een banner voor het sterrenbeeld Kreeft

Cancer: 21 juni - 22 juli

Mijn kind is een Kreeft

Kreeft is een hoofd sterrenbeeld van het element water, en symboliseert het begin van de zomer. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de maan. Kinderen met het sterrenbeeld Kreeft zijn vaak fantasierijk en charmant. Ze hebben bovendien enorm veel geduld en beschermen wie en wat ze belangrijk vinden. Ze zijn namelijk heel gevoelig en hebben snel door hoe anderen zich voelen.

Kreeften zijn meestal verlegen, en houden juist van hun veilige, gezellige thuis

Een banner voor het sterrenbeeld Leeuw

Leo: 23 juli - 22 augustus

Mijn kind is een Leeuw

Leeuw is een vast sterrenbeeld van het element vuur. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de zon. Kinderen met het sterrenbeeld Leeuw zijn vaak loyaal en warmhartig. Vanwege de associatie met de zon is het perfecte woord om een Leeuw te omschrijven: zonnig! Ze staan graag in het middelpunt van de aandacht, maar omdat ze gul zijn delen ze die ook makkelijk. Ze zijn namelijk geneigd om niemand in de steek te laten.

Leeuwen zijn hele aanwezige kinderen, maar daarom niet minder lief en warm

Een banner voor het sterrenbeeld Maagd

Virgo: 23 augustus - 22 september

Mijn kind is een Maagd

Maagd is een beweeglijk sterrenbeeld van het element aarde. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeet Mercurius. Kinderen met het sterrenbeeld Maagd zijn vaak attent en perfectionistisch. Daardoor zijn ze soms wat kieskeurig, en ze vertellen niet snel over zichzelf. Ze zijn namelijk heel praktisch ingesteld en werken doelgericht naar hun plannen toe.

Maagden stellen enorm veel vragen en puzzelen graag omdat ze zo nieuwsgierig zijn

Een banner voor het sterrenbeeld Weegschaal

Libra: 23 september - 22 oktober

Mijn kind is een Weegschaal

Weegschaal is een hoofd sterrenbeeld van het element lucht, en symboliseert het begin van de herfst. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeet Venus. Kinderen met het sterrenbeeld Weegschaal zijn vaak grappig en slim. Ze houden van het bouwen van nieuwe vriendschappen, en zijn heerlijk onbevangen. Soms kunnen ze twijfelen, maar wanneer ze vervolgens een plan maken is het vaak ook in één keer raak.

Weegschalen zijn energiek en dol op aandacht, ze zingen en dansen er op los

Een banner voor het sterrenbeeld Schorpioen

Scorpio: 23 oktober - 21 november

Mijn kind is een Schorpioen

Schorpioen is een vast sterrenbeeld van het element water. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeet Mars en het hemellichaam Pluto. Kinderen met het sterrenbeeld Schorpioen zijn vaak charismatisch en doelgericht. Ze zijn eigenzinnig en houden van aandacht. De meeste Schorpioenen zijn dan ook erg grappig en weten goed met mensen om te gaan. Ook zijn het echte onderzoekers die houden van nieuwe, interessante dingen.

Schorpioenen zijn nieuwsgierige, sterke kinderen die goed weten wat ze willen

Lees hier de volledige blog over het sterrenbeeld schorpioen

Een banner voor het sterrenbeeld BoogschutterSagittarius: 22 november - 21 december

Mijn kind is een Boogschutter

Boogschutter is een beweeglijk sterrenbeeld van het element vuur. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeet Jupiter. Kinderen met het sterrenbeeld Boogschutter zijn vaak avontuurlijk en optimistisch. Ze zijn goed te vertrouwen en zijn heel eerlijk. What you see is what you get. Ze zijn bovendien erg gesteld op hun vrijheid en kunnen fantastische verhalen vertellen.

Boogschutters zijn heel graag buiten en zijn van nature heel beweeglijk

Lees hier de volledige blog over het sterrenbeeld boogschutter

Een banner voor het sterrenbeeld SteenbokCapricornus: 22 december - 19 januari

Mijn kind is een Steenbok

Steenbok is een hoofd sterrenbeeld van het element aarde, en symboliseert het begin van de winter. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeet Saturnus. Kinderen met het sterrenbeeld Steenbok zijn vaak intelligent, trouw en betrouwbaar. Ze zijn heel eigenzinnig, maar ook enorme doorzetters. Ze nemen alles heel serieus en denken goed over dingen na.

Steenbokken zijn heel eerlijk en alert en leren jong waar ze goed in zijn

Lees hier de volledige blog over het sterrenbeeld steenbok

Een banner voor het sterrenbeeld WatermanAquarius: 20 januari - 18 februari

Mijn kind is een Waterman

Waterman is, ondanks de naam, een vast sterrenbeeld van het element lucht. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeten Saturnus en Uranus. Kinderen met het sterrenbeeld Waterman zijn vaak excentriek en intelligent. Ze hebben een vrije geest en hebben veel speelruimte nodig. Ze zijn dan ook heel zelfstandig en gesteld op hun vrijheid. Maar, ze zijn ook heel transparant waardoor ze makkelijk toegeven wat ze verkeerd doen.

Watermannen ontwikkelen zich snel omdat ze dingen makkelijk oppikken en graag spelen

Lees hier de volledige blog over het sterrenbeeld Waterman

Een banner voor het sterrenbeeld VissenPisces: 19 februari - 20 maart

Mijn kind is een Vissen

Vissen is zoals je zou verwachten een beweeglijk sterrenbeeld van het element water. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de planeten Jupiter en Neptunus. Kinderen met het sterrenbeeld Vissen zijn vaak zachtaardig en creatief. Het zijn van nature dromers met een sterke intuïtie en een enorme fantasie. Ze zijn dan ook attent en accepteren het leven zoals het is. Go with the flow.

Vissen zijn creatief maar hebben duidelijke regels nodig om niet te verdwalen

Een banner voor het sterrenbeeld SlangendragerOphiuchus: 30 november - 18 december

Het geheime sterrenbeeld: de Slangendrager

Naast de twaalf sterrenbeelden uit de Zodiak is er nog een dertiende: de slangendrager. Dit sterrenbeeld wordt in sommige vormen van astrologie gebruikt, maar is geen onderdeel van de dierenriem. Eigenlijk is het dus een soort ‘bonus’ sterrenbeeld.

Sommige mensen zeggen dat de slangendrager tussen Schorpioen en Boogschutter moet vallen, waardoor die zouden opschuiven

Qua eigenschappen lijkt de slangendrager op Schorpioen en Boogschutter. Ze zijn nieuwsgierig, slim en flexibel. Ze houden van verandering en dynamiek en zijn vaak passievolle mensen. De meeste slangendragers zijn dan ook vrolijk en sociaal, maar houden hun geheimen dicht bij zich.

Laat het sterrenbeeld van je kind zien

Het is ontzettend leuk om het sterrenbeeld van je kind in hun kamer te laten zien. Speciaal daarvoor hebben we de Sterrenbeeld geboorteposter collectie, waar je van elk sterrenbeeld een unieke set wanddecoraties vindt: