Een gallery wall in de kinderkamer

Een gallery wall in de kinderkamer

Gallery walls zijn een trend die je momenteel overal terugziet. Van moderne woonkamers tot vintage kantoortjes, het is in elke ruimte toepasbaar. En zo ook, de kinderkamer! Maar hoe doe je dat dan precies? Wij helpen je erbij.

Een mooie gallery wall begint met de juiste voorbereiding

Zo creëer je de mooiste kinderkamer gallery wall

Om je te helpen bij het maken van de perfecte een gallery wall hebben we 5 stappen voor je op een rij gezet. Door deze stappen te doorlopen creëer je de mooiste gallery wall in een handomdraai.

Gallery Wall Kinderkamer - Grijs Blauw

Stap 1: De ruimte bekijken

Een gallery wall is op ontzettend veel verschillende manieren te maken. Stap één is dan ook om goed te kijken naar de kamer waar je de gallery wall in wil maken. Hoeveel ruimte heb je? Welke kleuren en stijlen heb je al in de kamer en hoe sluit je daar goed op aan? Door dit goed te bekijken voorkom je een mismatch wanneer je alles op wil hangen.

Door kleuren in daglicht te fotograferen of ze met kleurstaaltjes van de bouwmarkt bij te houden zorg je voor een perfecte kleurmatch

Stap 2: Inspiratie opdoen

Nadat je goed hebt gekeken hoe de kamer eruit ziet is het tijd om inspiratie op te doen. Gebruik platforms als Pinterest en Instagram om afbeeldingen te verzamelen van kamers en decoratie die je mooi vindt. Zoek op ‘gallery wall’ of ‘wanddecoratie kinderkamer’ om snel inspiratie te vinden. Ook kun je naar een (web)winkel gaan om inspiratie op te doen binnen een specifieke stijl of een merk dat je aanspreekt.

Gallery Wall Kinderkamer - Roze

Stap 3: Keuzes maken

Inspiratie opdoen is eigenlijk zoveel mogelijk verzamelen, maar niet alles past natuurlijk. Daarom is het tijd om keuzes te gaan maken. Kijk welke afbeeldingen, kleuren of vormen vaak terugkomen en ga gericht op zoek naar producten die hierop aansluiten. Maar koop ze nog niet! Schrijf de maten op die je van deze producten kan krijgen en ga eerst plannen. Zo voorkom je een miskoop.

Bij een gallery wall is kun je beter zo lang mogelijk wachten om alles te kopen, dan weet je zeker dat het past

Stap 4: Plannen

Wanneer je goed weet hoe de kamer eruit moet zien is het tijd om te gaan plannen. Dit kun je het beste doen met oude kranten of goedkoop cadeaupapier. Aan de hand van de gekozen producten knip je de vormen uit van wat er komt te hangen, en deze plak je aan de muur. Zo kun je direct zien of de maten mooi zijn en in welke opstelling ze moeten hangen. Op dit punt kun je nog makkelijk wisselen van plek, formaat en afbeelding, dus denk hier goed over na.

Gallery Wall Kinderkamer - Beige Grijs

Stap 5: Maken

Als alles op de juiste plek hangt en alle maten kloppen is het tijd om de producten te bestellen, verzamelen en op te hangen. Als het goed is heb je dat zo gepiept, want je hebt al het voorwerk al gedaan! Je kan de spijkers simpelweg door het papier op de muur slaan om alles op de juiste plek te krijgen, en voor je het weet heb je de mooiste gallery wall hangen.

Na alle planning en voorbereiding weet je zeker dat alles goed gaat en bij elkaar past

Ons startpunt

Om je vast te helpen met inspiratie opdoen hebben we een viertal producten op een rij gezet die wij vaak gebruiken als startpunt voor een gallery wall. Ze hebben elk een hele eigen collectie waar je mee kan mixen en matchen, of functioneren als een prachtig rustige basis:

Poster in lijst Sterrenbeelden WitWandcirkel Born to be Wild LeeuwPoster in lijst Slapend BeertjeWandcirkel Basic Grijs