Zo kies je de perfecte wanddecoratie voor de kinderkamer

Zo kies je de perfecte wanddecoratie voor de kinderkamer

Als nieuwe ouders zijn er zoveel dingen waar je aan moet denken wanneer je je kleintje een warm, gezellig en uitnodigend thuis wilt geven. Een van de manieren om dit te doen is door middel van wanddecoraties. Maar hoe kies je de juiste wanddecoraties voor de kinderkamer van je kleintje? 

Een mooie wanddecoratie kan de kinderkamer helemaal af maken

Je kleintje als inspiratie

Laat je inspireren door de interesses en persoonlijkheid van je kind. Is je kind dol op dieren? Overweeg dan wandstickers met dierenmotieven. Is je kind een echte kunstenaar? Dan zijn kunstige posters misschien wel wat voor hem of haar. Door de wanddecoraties te kiezen die aansluiten bij de interesses van je kind, zal die zich meer thuis voelen in zijn of haar kamer.

De kamer als uitgangspunt

Kies wanddecoraties die bij de algehele stijl van de kamer passen. Als je bijvoorbeeld een natuurthema hebt in de kamer, overweeg dan om wanddecoraties te kiezen die daarbij passen, zoals bomen of bloemen. Dit zal helpen om de kamer visueel aantrekkelijk te maken en het zal ook een gevoel van consistentie creëren.

Door de wanddecoratie te matchen bij de kamer creëer je één geheel

Wat maakt leeftijd uit?

Denk aan de leeftijd van je kind. Kleine kinderen zullen misschien nog niet zo geïnteresseerd zijn in wanddecoraties, dus het is misschien beter om voor wat neutrale of eenvoudige wanddecoraties te gaan. Aan de andere kant, als je kind ouder is, zou het leuk zijn om wat meer opvallende of unieke wanddecoraties te overwegen om hun persoonlijkheid te laten zien.

Praktisch of niet

Vergeet niet om na te denken over hoe praktisch de wanddecoraties zijn. Als je kind nog klein is, is het misschien beter om voor plakbare wanddecoraties te gaan zodat ze gemakkelijk te verwijderen of te verplaatsen zijn als je kind groter wordt. Als je kind ouder is, kun je overwegen om wat meer permanente wanddecoraties aan te brengen, zoals een schilderij of een fotocollage.

Een fijne wanddecoratie gaat lang mee, ook bij verhuizingen

Ben je wel handig genoeg?

Overweeg hoe je de wanddecoraties gaat aanbrengen. Als je niet handig bent met spijkers of schroeven, overweeg dan om plakbare wanddecoraties te gebruiken die gemakkelijk te verwijderen zijn zonder schade aan te richten. Als je wel handig bent met gereedschap, kun je overwegen om wanddecoraties op te hangen met spijkers of schroeven. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen en materialen hebt om de wanddecoraties op een veilige manier aan te brengen.

Het formaat kiezen

Het is belangrijk om te denken aan de grootte van de wanddecoraties in verhouding tot de grootte van de kamer. Als je een kleine kamer hebt, is het misschien beter om kleinere wanddecoraties te gebruiken om de ruimte niet te overweldigen. Aan de andere kant, als je een grotere kamer hebt, kun je grotere wanddecoraties overwegen om de ruimte op te vullen en visueel aantrekkelijk te maken.

Het ideale formaat is afhankelijk van plaats, kleur en vorm

Kleur

Denk aan de kleur van de wanddecoraties en hoe ze bij de algehele kleurstelling van de kamer passen. Als je bijvoorbeeld een kamer hebt met veel pastelkleuren, overweeg dan om wanddecoraties te kiezen met vergelijkbare pastelkleuren om een consistente stijl te behouden. Maar als je graag wat contrast wilt toevoegen aan de kamer, kun je ook overwegen om wanddecoraties te kiezen met wat opvallende kleuren om de ruimte op te vrolijken.

Onthoud dat het uiteindelijk gaat om het creëren van een gezellig en uitnodigend thuis voor je kind, dus laat je inspireren door wat bij je kind past en wat jij en je partner leuk vinden. Zo weet je zeker dat het goed komt.