Sterrenbeeld: Mijn kind is een Waterman

Sterrenbeeld: Mijn kind is een Waterman

Je hebt een klein bundeltje geluk op aarde gezet, geboren tussen 20 januari en 18 februari, en wat blijkt nu… het is een Waterman! Maar wat betekent dat dan? Watermannen staan bekend om hun intelligentie, vriendelijkheid en originaliteit en worden geassocieerd met de planeet Uranus. Dit zijn echt unieke kinderen met een rijke fantasie en een sterke verbeelding. Het sterrenbeeld Waterman hoort bij het element lucht en is een beweeglijk sterrenbeeld. De Latijnse naam voor Waterman is "Aquarius".

Een Waterman kind is als een verfrissende regenbui, vol verrassingen en avontuur.

Wat zijn de eigenschappen van een Waterman kind?

Een Waterman kind is slim, vriendelijk, verstandig en origineel. Ze zijn inspirerend en hebben een sterke wil. Ze houden van afwisseling en vrijheid, en zijn vaak geïnteresseerd in milieu en technologie. Ook hebben ze, ondanks hun natuurlijke onafhankelijkheid, vaak een sociale behoefte en willen ze graag vrienden maken.

Waterman Kind - Basis info

Watermannen zijn wereldverbeteraars

Waterman kinderen zijn echte wereldverbeteraars en willen graag anderen helpen, en zullen vaak geïnteresseerd zijn door de wereld om hen heen. Ze zijn geïnteresseerd in milieu en maatschappelijke problemen en willen hier graag een handje mee helpen. Als ze de wereld een betere plek kunnen maken zullen ze die kans maar zelden laten lopen.

Een Waterman kind is een echte wereldverbeteraar met een hart van goud.

De creativiteit van een Waterman kind

Naast hun drang om de wereld te verbeteren zijn kleine Watermannen ook nog eens super creatief en origineel. Ze hebben een unieke manier van denken en kunnen problemen op een andere manier op te lossen dan anderen. Een Waterman kind zal dan ook innovatieve oplossingen te vinden voor allerlei problemen en is op hun eigen manier uniek.

Waterman Kind - Het element Lucht

Waterman kinderen zijn krachtig

Watermannen kinderen zijn vaak zelfstandig en onafhankelijk. Ze willen hun eigen pad volgen en zijn niet bang om tegen de stroom in te gaan. Soms kan het gezien worden als eigenwijs, maar het is ook een enorme kracht. Ze zullen hun eigen pad volgen en goed weten wat ze willen en hier vol overtuiging voor gaan. Bovendien houden Waterman kinderen van afwisseling en avontuur. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en willen graag uit hun comfortzone stappen. Ze zijn nieuwsgierig en willen graag alles leren over de wereld om hen heen.

Waterman kinderen zijn gek op avontuur, vooral buiten in de natuur

De valkuilen van een Waterman kind

Waterman kinderen zijn zo uniek en vol potentie, maar het is ook belangrijk om te weten welke valkuilen er zijn, om ervoor te zorgen dat ze zich kunnen ontwikkelen tot wie ze werkelijk zijn. Een hele belangrijke is dat Waterman kinderen behoorlijk tegendraads kunnen zijn. Vanuit hun krachtige aard kunnen ze soms een plan trekken en helemaal vergeten dat anderen dat misschien anders zien. Ze volgen dan het liefst hun eigen weg en dan is het alles of niets.

Waterman Kind - De Valkuilen

Daarnaast kunnen kleine Watermannen de neiging hebben om te piekeren. Ze zien honderd manieren voor zich waarop de wereld beter zou kunnen, maar weten niet altijd hoe ze dat waar kunnen maken. Ook kunnen ze zich eindeloos zorgen maken over dingen die niet goed gaan, wat kan leiden tot teleurstelling en onzekerheid. Een Waterman kind zal moeten leren hoe ze hun energie om de wereld te verbeteren het beste kunnen inzetten. 

Een Waterman kind is een dromer, maar moet leren om zijn dromen te realiseren

Als laatste is het goed om te weten dat een Waterman kind een hekel heeft aan routine en voorspelbaarheid. Saai! Als een Waterman kind te vaak hetzelfde moet doen of al precies weet wat er gaat komen gaan ze zich vervelen. Daardoor kunnen ze soms behoorlijk onvoorspelbaar zijn, omdat ze dan zelf de variatie en het avontuur gaan creëren.

Waterman Kind - Het Icoon

Opvoedtips voor een Waterman kind

Het is belangrijk om een Waterman kind te steunen in hun onafhankelijkheid en vrijheid. Laat ze zichzelf uiten en hun unieke ideeën delen. Maar, leer ze ook hoe ze grenzen kunnen stellen en zichzelf kunnen beschermen. Het is belangrijk om structuren en regels te hebben in de opvoeding, maar geef ze ook de ruimte om hun eigen plan te trekken en avonturen te creëren.

Een Waterman kind groeit het beste als ze de vrijheid hebben om te zijn wie ze zijn

Waterman kinderen houden van afwisseling en avontuur wanneer ze spelen. Ze vinden het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen, en zijn vaak creatief bezig. Het maken van knutselwerkjes en het uitdrukken van hun verbeelding vinden ze geweldig. Ook zijn ze vaak sportief en houden ze van buiten spelen.

Waterman Kind - Positieve Eigenschappen

De toekomst van Waterman kinderen

Waterman kinderen zijn intelligent en creatief, dus ze zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan banen. Ze zouden zich goed voelen in beroepen zoals ontwerper, kunstenaar, journalist, milieuwetenschapper, of zelfs politicus. Hun interesse in maatschappelijke problemen en hun verantwoordelijkheidsgevoel kan hen ook leiden naar carrières als non-profit organisatie werker of activist.

Een Waterman kind is als een veranderaar, altijd op zoek naar een betere toekomst

Leuke feitjes over het sterrenbeeld Waterman

Watermannen hebben het totemdier de Otter. Otters zijn stoutmoedig, speels, behulpzaam en vriendelijk, net zoals Watermannen. Watermannen zijn hebben het geluksgetal 4, en hun favoriete kleuren zijn grijs, zwart, blauw of fluorescerende kleuren. Geluksdagen voor Watermannen zijn zaterdag en zondag.

Waterman Kind - Het latijnse woord Aquarius

Deze plaatjes passen perfect bij een Waterman kind

Een wanddecoratie uitkiezen voor een Waterman kind kan een leuke en inspirerende taak zijn, aangezien Watermannen bekend staan om hun intelligentie, vriendelijkheid en originaliteit. Bij het uitkiezen van een wanddecoratie voor een Waterman kind is het belangrijk om te kiezen voor kleuren en ontwerpen die aansluiten bij hun unieke persoonlijkheid. Om je op weg te helpen hebben we onze top 3 collecties voor kleine Watermannen:

Een Waterman kind is als een kleine bij, vol verrassingen en avontuur

De blije bijen

Eén van de collecties die goed zou passen bij een Waterman kind is de "Bee Happy" collectie, een vrolijke collectie met afbeeldingen van blije bijen in bloemenvelden. De kleur blauw van de lucht past goed bij Watermannen, en de thema’s van de collectie sluiten aan op de natuurlijke nieuwsgierigheid en interesse in de natuur en het milieu van een Waterman kind.

Waterman Kind - De beste kleurenVriendjes van papier

Een andere collectie die goed zou passen bij een Waterman kind is de "Papieren Dieren" collectie. Deze collectie past goed bij de creativiteit en originaliteit van een Waterman kind, en de afbeeldingen van dieren spreken hun natuurlijke nieuwsgierigheid en interesse in de wereld om hen heen aan. Bovendien zijn de kleuren grijs en zwart in meerdere van deze afbeeldingen terug te vinden, wat perfect past bij de gelukskleuren van Waterman kinderen. 

Avontuur in de natuur past perfect bij een kleine Waterman

De ultieme vrijheid

De "Born to be Free" collectie is misschien wel de collectie die het meeste gaat over vrijheid en de natuur. Deze collectie past goed bij de onafhankelijkheid en vrijheid van een Waterman kind. De hoofdkleuren blauw en wit zijn bovendien perfect voor kleine Watermannen, en het zachte rood-bruin matcht prachtig bij houten elementen in de kinderkamer. 

Waterman Kind - Het TotemdierAls ouder van een Waterman kind, is het belangrijk om hun creativiteit, onafhankelijkheid en wereldverbeteraars-mentaliteit te ondersteunen. Een manier om dit te doen is door een wanddecoratie uit te kiezen die bij hen past. Laat hun unieke persoonlijkheid schitteren in hun slaapkamer en geef ze de ruimte om te groeien in hun eigen unieke manier. Dit zijn onze top vier keuzes voor kleine Watermannen:

 Waterman Kind - Born to be FreeWaterman Kind - Blije BijenWaterman Kind - Basics GrijsWaterman Kind - Papieren Dieren