Kraamcadeaus: hoe kies je iets moois?

Kraamcadeaus: hoe kies je iets moois?

De kleine is geboren. Glunderende ouders, beschuit met muisjes en… kraamcadeaus! Het hoort er allemaal bij. Sommige ouders hebben een wenslijstje, maar niet allemaal! Hoe kies je dan een mooi kraamcadeau uit? Met deze vijf tips kom je een heel eind.

Kraamcadeaus zijn een mooi moment om te laten zien dat je om ze geeft

1. Kleur en stijl

Allereerst is het een goed idee om te kijken naar de kleur en stijl van de babykamer of het huis van de ouders. Hebben ze bijvoorbeeld een blauwe babykamer of een heel modern interieur? Dan kun je daar het kraamcadeau op aansluiten. Zo weet je zeker dat het een mooi plekje krijgt.

2. Karakter

Naast de kleur en stijl kun je ook aansluiten op het karakter van de ouders of het kindje. Is het een rustige baby die veel slaapt? Haak daar dan op in met een cadeau voor bij het bedje. Zijn de ouders avontuurlijk en houden ze van natuur? Dan past een groen, avontuurlijk item goed bij hen.

De Born to be Wild collectie is een mooi voorbeeld van groene, avontuurlijke cadeaus

3. Bruikbaarheid

Soms is een praktisch kraamcadeau een fantastisch idee. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed, huishoudelijke items of babyspulletjes. Door ervoor te zorgen dat het cadeau een praktisch nut heeft wordt het sneller gebruikt door de ouders. Let alleen wel op dat ze het niet al hebben!

4. Persoonlijk

Wanneer je de ouders goed kent is het een fantastisch idee om een persoonlijk cadeau te kiezen. Denk aan een inside-joke of een mooie herinnering die je kunt geven in de vorm van een aandenken of een foto. Je kunt zelfs een foto of tekst laten printen op een rompertje bijvoorbeeld! Zo weet je zeker dat het cadeau goed ontvangen wordt.

Wanneer een cadeau echt een betekenis heeft is het vaak extra welkom

5. Gepersonaliseerd

Om het persoonlijke nog een stapje verder te nemen ga je voor een gepersonaliseerd kraamcadeau. Dit zijn items als een geboorteposter met de naam en geboortedatum, of de naam van het kind als wanddecoratie. Zo geef je een echt uniek item cadeau en weet je zeker dat het een mooie plek in huis krijgt. Het is immers helemaal eigen, waardoor er een directe band ontstaat.


Met deze kraamcadeaus zit je altijd goed

Misschien heb je een goed idee, maar het kan gebeuren dat je het nog niet helemaal zeker weet. Daarom zetten we onze drie favoriete kraamcadeaus voor je op een rijtje: