Sterrenbeeld: Mijn kind is een Boogschutter

Sterrenbeeld: Mijn kind is een Boogschutter

Een nieuwe maand betekent een nieuw sterrenbeeld. Alle kindjes geboren tussen 23 november t/m 22 december zijn een boogschutter! Boogschutter is een beweeglijk sterrenbeeld van het element vuur, en staat in verband met de planeet Jupiter. Maar wat betekent dat nou precies?

Kleine boogschutters zijn krachtige kinderen die graag op avontuur gaan.

Wat zijn de eigenschappen van een boogschutter kind?

Boogschutters zijn prachtige mensen. Ze zijn eerlijk, slim, enthousiast en creatief. Maar hun belangrijkste eigenschappen zijn hun kracht, optimisme en liefde voor avontuur. Deze vind je in de meeste boogschutters terug, elk op hun eigen manier. 

Het boogschutter sterrenbeeld

De echte kracht van een boogschutter kind

Boogschutters hebben enorm veel kracht. Ze zijn sterk en volhardend, en laten zich niet gauw uit het veld slaan. Ze kunnen heel veel aan en zullen niet snel opgeven. Deze kracht helpt ze om hun doelen te bereiken en om door zwaar weer heen te vechten wanneer dat nodig is. Een boogschutter kind zal dan ook niet gauw laten merken dat iets teveel voor ze is.

Kracht is geweldig, maar door te vechten verbergen boogschutters dat ze iets moeilijk vinden

Zo optimistisch is een boogschutter kind

Naast de kracht van een boogschutter is hun optimisme enorm typerend. Ze zien overal het beste in, en geloven snel in het goede. Daardoor zijn ze soms zelfs een beetje naïef, puur omdat ze zo in de wereld geloven. Dat betekent ook dat ze enorm in hun eigen kunnen en de mensen om zich heen geloven, wat voor een hele warme persoonlijkheid zorgt.

Vuur: Het element van het sterrenbeeld boogschutter

Een boogschutter kind gaat graag op avontuur

Misschien nog wel de meest typerende eigenschap van een boogschutter kind is hoe graag ze op avontuur gaan. Ze zijn gek op de buitenwereld en zijn altijd op zoek naar iets nieuws of interessants. Het liefst is een boogschutter buiten, waar ze zoveel mogelijk willen ontdekken.

Kleine boogschutters klimmen in bomen, kussen kikkers en komen thuis onder de modder

De valkuilen van een boogschutter kind

Kleine boogschutters zijn fantastische kinderen, maar zoals alle sterrenbeelden hebben ze ook een paar valkuilen. De eerste is nonchalance. Ze laten dingen makkelijk uit hun handen vallen als ze het niet meer interessant vinden, en zien soms niet goed wat de consequenties zijn als ze dat doen.

De negatieve eigenschappen van een boogschutter

Daarnaast kan een boogschutter kind heel ongeduldig zijn. Ze willen dingen graag nu, en precies zoals zij het willen. Rustig afwachten kan dan ook een beste uitdaging zijn voor deze temperamentvolle kleintjes.

De natuurlijke kracht van een boogschutter kind komt soms naar boven als sterk ongeduld

Als laatste zijn boogschutters ontzettend eigenwijs. Ze doen dingen graag op hun eigen manier, en laten zich niet vertellen dat het ook anders kan. Een boogschutter kind overtuigen kan dan ook een beste uitdaging zijn.

Het symbool van het sterrenbeeld Boogschutter

Opvoedtips voor een boogschutter kind

Wanneer je een kleine boogschutter in huis hebt, bereid je dan voor op een avontuurlijke bonk energie. De beste manier om dat te tackelen is om ze avontuurlijke activiteiten te geven, zoals hutten bouwen, scouting, spannende sporten of klimmen en klauteren. Ga bovendien geregeld de natuur met ze in, dat vinden ze prachtig. Zo kunnen ze hun drang naar avontuur en hun enorme energie allebei een plek geven.

Buiten en een boogschutter kind gaan hand in hand

Een uitdaging van een kleine boogschutter opvoeden is dat ze heel slecht tegen onrecht kunnen, maar zelf juist makkelijk liegen. Daarom is het belangrijk om eerlijk tegen ze te zijn en ze de waarde daarvan te leren.

De positieve eigenschappen van het sterrenbeeld boogschutter

De toekomst van boogschutter kinderen

Wanneer boogschutters opgroeien, zie je vaak dat ze hun drang naar avontuur omzetten naar banen in het leger of de politie. Ook werken ze graag buiten in een rol als boswachter. Maar, omdat ze super slim zijn zie je ze ook terug in beroepen in de juridische hoek, het onderwijs of als trainer.

Volwassen boogschutters zijn vaak onwankelbaar en bieden veel richting en steun

Leuke feitjes over het sterrenbeeld boogschutter

Het totemdier van een boogschutter is de Uil: avontuurlijk, joviaal, veelzijdig, enthousiast, optimistisch en warm met een onafhankelijke kant. Soms wat heftig of tactloos, maar nooit met kwade intenties. De geluksdagen van een boogschutter zijn woensdag en donderdag, en hun geluksgetallen zijn 3, 12, 21, en dan steeds 9 erbij. Qua kleur passen violet of paars, rood, roze, lichtblauw en crème heel goed bij ze. Niet gek met de geboortesteen Turkoois!

Sagittarius, de latijnse naam voor boogschutter

Deze plaatjes passen perfect bij een boogschutter kind

Op basis van hun sterrenbeeld zijn er twee series perfect voor boogschutters. Allereerst de Bee Happy collectie, met de zachte rood, roze, paars en blauw tinten en crèmekleurige wolkjes. Bovendien haalt het een stukje natuur naar binnen, wat perfect past bij een kleine boogschutter. Daarnaast is de Born to be Sweet collectie een fantastische keuze. Rood, roze en crème komen hier sterk in terug, en het weerspiegelt de warmte van een boogschutter kind perfect.

Bee Happy: perfect voor een boogschutter kindBoogschutter sterrenbeeld geboorteposterVoor een boogschutter kind: born to be sweetBee Happy, een kleine bij voor een kleine boogschutter