Sterrenbeeld: Mijn kind is een Schorpioen

Sterrenbeeld: Mijn kind is een Schorpioen

Je kleintje is geboren tussen 23 oktober en 21 november, en is dus een Schorpioen! Een vast sterrenbeeld van het element water. Dit sterrenbeeld wordt geassocieerd met de hemellichamen Pluto en Mars. En natuurlijk kinderen met unieke eigenschappen. Welke zijn dat en hoe ga je daarmee om?

Emotie en volharding staan bij kleine Schorpioentjes voorop

Wat zijn de eigenschappen van een Schorpioen kind?

De eigenschappen van een Schorpioen sterrenbeeld zijn uitgebreid. Zo zijn ze loyaal, mysterieus, ambitieus en echte onderzoekers. Maar de drie meeste belangrijke eigenschappen zijn hun vastberadenheid, intuïtie en aantrekkingskracht.

Schorpioen Sterrenbeeld met data

Niemand is zo vastberaden als een Schorpioen kind

Een kleine Schorpioen zal altijd weten wat ze willen. Ze zijn doelgericht en gaan voor hun dromen en doelen. Ze zijn daardoor dan ook enorm ambitieus, maar kunnen er ook faalangst door ontwikkelen. Een belangrijke eigenschap om je van bewust te zijn dus!

Schorpioenen hebben altijd een doel om naartoe te werken met een unieke vastberadenheid

Schorpioen kinderen en hun intuïtie

Schorpioenen staan enorm in verbinding met hun gevoel en emoties. Ze kunnen heel goed luisteren naar hun onderbuikgevoel, en weten soms hoe iets in elkaar zit zonder duidelijk uit te kunnen leggen waarom. Het antwoord? Hun intuïtie. Hun contact met hun emoties is zo natuurlijk dat ze daar blindelings op leren te vertrouwen.

Schorpioen Sterrenbeeld element

De natuurlijke aantrekkingskracht van een Schorpioen kind

Naast hun vastberadenheid en intuïtie zijn Schorpioenen over het algemeen kinderen met een natuurlijke charme. Ze babbelen makkelijk, hebben veel vriendjes en vriendinnetjes, en worden later in het leven vaak sociale mensen met een unieke aantrekkingskracht. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over een eerste indruk, want die is van nature vrijwel altijd positief.

De aantrekkingskracht van Schorpioenen wordt soms als ‘magnetisch’ beschreven

De valkuilen van een Schorpioen kind

Zo magnetisch en vastberaden als Schorpioen kinderen kunnen zijn, zo jaloers zijn ze soms ook. Ze kunnen er heel slecht tegen om niet de beste te zijn, en willen bovendien altijd alles weten. Daarom kunnen ze er heel slecht tegen als iemand anders iets weet, heeft of kan en zij niet.

Schorpioen Sterrenbeeld negatieve eigenschappen

Een bijkomstigheid van de natuurlijke vastberadenheid van een Schorpioen kind, is koppigheid. Als ze iets willen, dan willen ze dát en niks anders. Dit leidt er soms toe dat ze manipulatief kunnen worden. Ze doen namelijk alles om hun zin te krijgen!

Wanneer je de wilskracht van een Schorpioen tegen je hebt weet je pas hoe sterk die is

De goede intuïtie van een Schorpioen kind komt van hun emotionele kant. Maar je raadt het al, zo dicht bij hun gevoel staan betekent dat ze heel veel voelen! Ze zijn daarom heel gevoelig en emotioneel. Ze huilen snel, worden gauw boos en laten dat aan iedereen weten.

Schorpioen Sterrenbeeld symbool

Opvoedtips voor een Schorpioen kind

Vanwege de gevoelige aard van Schorpioen kinderen is het belangrijk om ze een veilig thuis te geven waar ze eerlijk en vriendelijk behandeld worden en de ruimte krijgen om te leren omgaan met hun emoties. Ze vinden het bovendien fijn om zelf te leren en te onderzoeken, en proberen graag nieuwe dingen. Wanneer ze daar de ruimte voor krijgen groeien ze snel.

Een kleine Schorpioen is een uitdagend kind, maar wel eentje die je er veel voor terug geeft

Omdat Schorpioenen zulke doorzetters zijn is het belangrijk om consequente, heldere regels te stellen. Laat ze duidelijk weten waar ze aan toe zijn, maar blijf wel vriendelijk. Wanneer ze iets niet accepteren kun je ze het beste uitleggen waarom, dan geven ze makkelijker toe. Ook is het belangrijk dat je ze steunt in hun dromen en doelen. Wanneer ze iets willen is dat namelijk super belangrijk voor ze!

Schorpioen Sterrenbeeld positieve eigenschappen

De toekomst van Schorpioen kinderen

Het doorzettingsvermogen en de wilskracht van een Schorpioen betekent dat ze er alles voor zullen doen om hun doelen te bereiken. Daarnaast zijn ze niet gauw tevreden met een antwoord, waardoor je ze later zal zien in beroepen als wetenschappers en rechercheurs. Ook belanden ze vaak in beroepen in de psychologie vanwege hun natuurlijke omgang met anderen en hoe dicht ze bij hun gevoel staan.

Wanneer een Schorpioen een carrière voor ogen heeft, zullen ze hier volledig voor gaan

Leuke feitjes over het sterrenbeeld Schorpioen

Beroemde Schorpioenen zijn mensen als Pablo Picasso & Marie Antoinette. In Nederland ken je misschien de voetballers Marco van Basten en Edwin van de Sar wel het beste. De geboortesteen van een Schorpioen is de topaas. Hun favoriete kleuren zijn vaak rood, oranje, geel, roze en blauw. Dinsdag en donderdag zijn hun geluksdagen en elk getal met een meervoud van 9 (9, 18, 27 etc) is hun geluksgetal. Het totemdier van een Schorpioen is de slang: impulsief, intens, geheimzinnig en ambitieus.

Schorpioen Sterrenbeeld Engelse naam Scorpio

Deze plaatjes passen perfect bij een Schorpioen kind

De geboorteposters voor Schorpioenen zijn natuurlijk een goed voorbeeld. Maar, omdat Schorpioenen ook enorm van primaire kleuren houden, past de Born to be Me serie ook enorm goed bij ze. Plus, Schorpioenen zijn precies zo eigenzinnig als de naam van deze collectie suggereert!

Poster in lijst Born to be MeWandcirkel Sterrenbeelden ZwartPoster in lijst Sterrenbeelden WitWandcirkel Born to be Me Stapelringen