Blije bijen posters in lijsten aan de muur

Stylingtips: Blije bijen in de kinderkamer

Zoveel kindjes als er zijn, zoveel kamers kun je vinden. Elk uniek en eigen ingericht. Om je te helpen de mooiste kinderkamer te creëren voor je kleintje geven we je in de ‘Stylingtips’ serie specifieke tips voor elke collectie. Deze week beginnen we met de blije bijen van de Bee happy collectie

Niets is zo vrolijk als blije bijen, warme honing en zoete bloemen

Zo style je een ‘Bee happy’ kamer

Wanneer je, net zoals wij, gevallen bent voor de vrolijke prints van de Bee Happy collectie, kun je een paar kanten op. Zo heb je binnen de collectie keuze uit verschillende thema’s en vormen, en zijn de prints op allerlei manieren te combineren met andere items in de kamer.

Banner met Bee Happy poster

 

Keuze in thema’s

Binnen de Bee Happy collectie vind je vier hoofdthema's. Basics, bloemenvelden met tulpen, zonnebloemen en honing. Met deze thema’s kun je verschillende dingen doen. De eerste is natuurlijk, kies en thema en hou die vast! Zo zien we vaak dat mensen alleen voor zonnebloemen of alleen voor basics gaan. Zo hou je een consistent thema vast. Maar, het kan ook totaal anders!

Doorlopende thema’s in een interieur laten het er goed doordacht uitzien

Je kan er ook voor kiezen om van elk thema een element te laten zien. Zo creëer je vrolijke variatie die perfect past bij deze collectie. Bovendien kan dat goed omdat elke afbeelding dezelfde lucht, wolken en bijtjes heeft, waardoor het gevoel van eenheid hoe dan ook blijft bestaan. 

Banner met Bee Happy hexagons

De wanddecoratie

Wanneer je hebt besloten welke thema’s je in de kamer wil gebruiken, is het tijd om de wanddecoraties te gaan kiezen waar je de rest van de kamer op baseert. De Bee Happy collectie is gebaseerd op hexagons waardoor deze fantastisch zullen staan, maar een set van drie of vier cirkels of kinderposters in lijst staan ook fantastisch. Je kan zelfs een paar grote kiezen voor een feature wall en deze combineren met één of twee kleine elementen die op andere plekken in de kamer mooi staan.

Bij het kiezen van wanddecoratie kun je alle kanten op, dus kies wat je mooi vindt!

Kleuren

Aan de hand van de gekozen thema’s en wanddecoratie is het tijd om kleuren te kiezen! Gebaseerd op de collectie is lichtblauw een makkelijke keuze, maar je kan deze collectie ook heel goed combineren met licht geel, groen, oranje en roze. Kijk naar de kleuren die in de gekozen wanddecoraties terugkomen en stem de kamer hierop af. Je kan zelfs kleurstalen halen bij de bouwmarkt en deze bij de wanddecoraties houden om zeker te weten dat de kleur matcht!

Banner met Bee Happy wandcirkel

Bij het kiezen van kleuren is het goed om een 60-30-10 regel aan te houden. 60% de hoofdkleur, 30% een subtiele accentkleur en 10% een opvallende accentkleur. Het hoeft natuurlijk niet perfect zo, maar het geeft je wel een idee van hoe je kleuren het beste kan verdelen. Wel is het een goede vuistregel om voor niet meer dan drie kleuren te gaan om de rust te bewaren. Basics zoals wit en het bruin van hout kun je hierbij achterwege laten, maar als je écht rust wil tel je deze ook mee. 

Bij de Bee Happy collectie staat een warm gebroken wit mooier dan spierwit

Inrichting

Wanneer je de kleuren hebt gekozen is het tijd om de kamer in te richten. In het beste geval schilder je eerst de muren en komen vervolgens de items erin te staan. Probeer items te vinden die qua kleur overeenkomen met het pallet dat je hebt gekozen. Lukt dat niet? Denk er dan over na om items over te schilderen met een nieuwe kleur! Dat kan zelfs met tweedehands items waardoor je niet hoeft in te leveren op vorm wanneer het (nog) niet de perfecte kleur heeft.

Banner met Bee Happy hexagon details

Accessoires

Wanneer de grote items in de kamer staan is het tijd voor de aankleding. Allereerst de wanddecoraties een mooie plek geven natuurlijk, maar dan is de kamer daarna vaak nog erg kaal. Daarom zijn aanvullende accessoires altijd een goed idee. Bij de Bee Happy collectie matchen natuurlijke items het beste. Denk aan rotan en natuurhout, of aan (kindvriendelijke) planten en bloemen. Door in de hele kamer het gevoel van vrolijke natuur terug te laten komen dat in de afbeeldingen terug te vinden is creëer je een super fijne sfeer.

Natuur werkt kalmerend, ook in huis!

Onze favorieten in de Bee Happy collectie

Zoals altijd hebben we zelf stiekem een voorkeur voor vier wanddecoraties. Vind jij ze ook mooi? Dan is het misschien zelfs wel de start van een prachtige kinderkamer:

Bee Happy ZonnebloemenBee Happy PosterBee Happy HexagonsBee Happy Wandcirkel Tulpen