Stylingtips: De flexibiliteit van Basics

Stylingtips: De flexibiliteit van Basics

De kinderkamer wordt (opnieuw) ingericht, en je bent op zoek naar rustige wanddecoraties. Mooie basics die je zó in elke kamer kwijt kan, ongeacht de stijl die je verder toepast. De basics collectie is daar een mooi antwoord op, en we geven je graag een paar tips over hoe je met deze collectie de kinderkamer kan stylen.

Of het nou om kleding of interieurs gaat, mooie basics zijn altijd fijn


Zo style je een kinderkamer met basics

Bij het stylen van een kinderkamer komt er een boel om de hoek kijken. Kleur, vorm, stijl, materiaal… Allemaal keuzes die je bewust moet gaan maken als je voor een mooie samenhangende look gaat. Gelukkig kan dat met fijne basics een stuk makkelijker worden. Deze zijn namelijk op elk punt in je ontwerp toe te voegen of aan te passen. Kleur niet goed? Dan kies je een andere. Toch ronde vormen? Muurcirkels! Natuurlijke materialen? Canvas!

Een beige basics muurcirkel in een kinderkamer

Wanneer kies ik de basics wanddecoraties uit?

Bij het stylen van een kamer heb je de keuze om al vroeg aan een thema of stijl te werken. Daarom raden we meestal aan om de wanddecoraties al vroeg te kiezen zodat je daar omheen kan werken. Dan kun je kleuren en vormen uit het ontwerp halen en deze in de hele kamer toepassen voor een mooi samenhangend gevoel. Maar, met de basics zit dat net even anders. Omdat deze zo breed toe te passen zijn is het soms juist makkelijker om ze op het laatst pas uit te kiezen. Dan kies je exact de juiste kleur, vorm en materialen voor de kamer die je hebt.

Door hun flexibiliteit kun je basics op elk moment aan de kamer toevoegen

Welke kleuren basics kan ik het beste kiezen?

De kleuren van de wanddecoraties kies je op één van twee manieren: of je stemt de kamer af op de kleuren van de wanddecoratie, of andersom. Als je het fijn vindt om een startpunt te hebben, dan is het fijn om vroeg de basics uit te kiezen en van daaruit te werken. Maar, als je al een kamer hebt moet het andersom. Dan heb je een paar overwegingen. Wil je aansluiten op de kleuren die je al hebt? En zo ja, waar komt de wanddecoratie dan te hangen?

Een basics groeimeter in een kinderkamer

Kleuren uit de kamer

Wanneer je kleuren uit de kamer gebruikt is het belangrijk om twee dingen te checken. Welke tinten gebruik je in de kamer en waar komt de wanddecoratie bij in de buurt? Het is namelijk zonde als de wanddecoratie enorm blijkt te vloeken omdat het een hele andere tint geel is dan de rest van de kamer bijvoorbeeld, of dat het enorm botst met een gekleurde muur. Je kan heel makkelijk met een basics afbeelding op je telefoon checken hoe het zou staan in de kamer en dat raden we altijd enorm aan als je kleuren uit de kamer wil kiezen!

Basics kleuren vrijwel altijd, maar soms heb je een moeilijke kleur te pakken en lukt het niet

Basics zonder kleur

Wanneer je geen goede kleur match kan vinden voor bij een bestaande kamer, dan zijn er gelukkig ook de zwart-wit-grijs opties. Deze passen in elke kamer, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken over het ‘vloeken’ of ‘botsen’ van kleuren. Dan gaat het puur om wat jij mooi vindt qua vorm en compositie, en dat is alles!

Een groene basics muurcirkel in een kinderkamer

De beste basics om mee te beginnen

Om je opweg te helpen hebben we vier basics op een rij te zetten die wij prachtig vinden in de meeste kinderkamers, of als startpunt voor een hele unieke look:

Basics wandcirkel in groen en geelBasics groeimeter in roze en paarsBasics Wandcirkel in BeigeBasics Groeimeter in Groen en Blauw