Slapende Vriendjes slaapkamer

Stylingtips: De zachte rust van Slapende Vriendjes

Voor elk kind een unieke kamer. Maar hoe doe je dat precies? Om je opweg te helpen delen we in de Stylingtips serie per collectie tips en trucs om de perfecte kamer te stylen voor jouw kleintje. Dit keer gaat het om de Slapende Vriendjes collectie.

Zachte kleuren zijn fantastisch om rust te creëren in de kinderkamer

De perfecte kinderkamer met Slapende Vriendjes

De naam zegt het al: Slapende Vriendjes. Deze collectie is perfect voor een slaapkamer vol rust en ruimte. De collectie is minimalistisch en neutraal van kleur en past zo in elke kinderkamer. Bovendien geeft het je meteen een fijne basis om mee te werken.

Giraffe: Slapende Vriendjes poster in lijst

Minimalisme en rust

De twee woorden die perfect bij de Slapende Vriendjes collectie passen zijn minimalisme en rust. Dit komt in de afbeeldingen terug, en het is extra mooi wanneer dit ook in de rest van de kamer te zien is. Hou daarom deze twee woorden als een soort mantra in je achterhoofd bij het inrichten van de kinderkamer. Kies bijvoorbeeld voor weinig (felle) kleuren en vermijd drukke patronen.

Minimalisme en rust helpen een kind tot rust te komen aan het einde van de dag

Kleuren

De kleuren van een Slapende Vriendjes kamer zijn wit, gebroken wit, crème, pastel geel, zachte hout- en rotan tinten, en eventueel één of twee aanvullende pastels. Als uitzonderlijk accent kun je zwart gebruiken, maar ben hier heel voorzichtig mee. Door het kleurenpalet licht te houden creëer je optisch veel rust en ruimte, waardoor zelfs een kleine kamer luchtig en toegankelijk zal voelen.

Slapende Vriendjes Olifant

Meubilair

De thema’s minimalisme en rust kun je in de hele kamer terug laten komen. Kies bijvoorbeeld voor meubels met simpele handgrepen en maximaal twee kleuren, en match ze zoveel mogelijk bij elkaar. Als het allemaal uit één collectie komt is het helemaal perfect: dat creëert de ultieme harmonie. Daarnaast zijn ronde vormen heel fijn om het gevoel van rust en ruimte te vergroten. Plus, ze zijn extra veilig wanneer de kleine begint te lopen!

Wanneer je alles in een kamer op elkaar afstemt ontstaat er een prettige harmonie

Accessoires

Wanneer het tijd wordt voor de kinderkamer accessoires, kijk je met de slapende vriendjes collectie het beste naar lichte, natuurlijke kleuren en materialen. Kies voor witte, gele en crèmekleurige dekentjes en kussentjes, natuur houten speelgoed, rotan manden en schapenvachtjes. Zo creëer je een harmonieuze rust die de kamer tot slaap-oase zal omtoveren.

Slapende Vriendjes Flamingo

Onze favoriete Slapende Vriendjes

Wanneer je naar een beginpunt op zoek bent is het een goed idee om te starten met een de kinderkamer wanddecoratie. Om je een idee te geven van een mooie set, hebben we er één van vier items gecreëerd:

Slapende Vriendjes GroeimeterSlapende Vriendjes Koala SchoolplaatSlapende Vriendjes Aap SchilderijSlapende Vriendjes Luiaard Schoolplaat