Top 5 tips: de mooiste babykamer in een handomdraai

Top 5 tips: de mooiste babykamer in een handomdraai

De kleine komt eraan, en die wil je de mooiste kamer geven die er is. Begrijpelijk, maar hoe doe je dat precies? Soms ziet het er ontzettend ingewikkeld uit, maar met onze top 5 tips heeft jouw kleintje in een handomdraai de mooiste babykamer.

Een mooie babykamer is makkelijker dan je denkt… zodra je weet hoe!

1: Sfeer proeven

Voordat je begint is het altijd een goed idee om inspiratie op te doen. Ga daarom lekker sfeer proeven in babywinkels, in tijdschriften of online. Verzamel wat je mooi vindt: maak foto’s of knip en plak, zo creëer je een overzicht van wat jou aanspreekt.

Wanneer je een verzameling van inspiratie hebt kun je gaan kijken wat de overeenkomsten zijn. Trek je naar bepaalde vormen, kleuren of stijlen toe? Zet ze op een rijtje! Door deze elementen te herkennen verwerk je ze makkelijk in jouw babykamer.

Goede inspiratie is het halve werk, zo maak je bewust de juiste keuzes

2: Matchen

Om de babykamer een samenhangende sfeer te geven is het een goed idee om dingen te matchen. Zo heb je babykamer sets met meerdere meubelstukken die bij elkaar passen, maar ook wanddecoratie collecties die zorgen voor een mooi geheel.

Probeer zoveel mogelijk met elkaar te matchen door te kijken naar kleur, vorm en materiaal. Heb je bijvoorbeeld meubilair met ronde hoeken, sluit daar dan op aan met wandcirkels als decoratie. Zo sluit het prachtig op elkaar aan.

Door één kleur, stijl of vorm door te trekken in de hele kamer voelt het meteen samenhangend

3: Kleur

In babykamers is het fijn om lichte kleuren te gebruiken. Dit zorgt voor rust en het gevoel van extra ruimte. Daarnaast slapen baby’s beter in een kamer met lichte, rustige kleuren. Alleen maar mooi meegenomen dus!

Wanneer je de kleuren uitkiest is het fijn om voor een vast pallet te gaan. Kies bijvoorbeeld voor warme herfsttinten, vrolijke pastels of de kleuren van de zee. Het is een goed idee om een kleurenpalet op te zoeken en deze zoveel mogelijk aan te houden. Een kleurenpallet is bovendien niet beschermd dus ben niet bang om iets over te nemen. Vooral als je het vaker ziet weet je zeker dat het goed werkt.

Je kunt een kleurenpallet opzoeken of zelf uit een mooie tekening of foto halen

4: Rust

Beiden voor je kleintje en voor jou is het fijn om de rust in de babykamer te bewaren. De kleine slaapt er lekkerder door, en het levert jou ook minder stress op. De rust bewaar je al met matchende items en een rustig kleurenpalet, maar er zijn meer manieren.

De beste manier om de rust te bewaren is ‘rommel’ verstoppen. Denk aan luiers, kleertjes, speelgoed en meer. Door deze op een dichte plek te bewaren voorkom je visuele stoorzenders. Kies daarom voor een commode met laatjes of deurtjes, een gesloten kledingkast en manden om losse items in te bewaren.

Zachte manden en waszakken zijn fantastisch om spullen in op te bergen

5: Persoonlijkheid

Als laatste is het fijn om persoonlijkheid in de babykamer aan te brengen. Met de beste meubelsets en de mooiste kleuren heb je technisch gezien een mooie babykamer, maar is het dan echt de babykamer voor jóúw kleintje?

Je kunt op allerlei manieren persoonlijkheid in de kamer brengen, maar de leukste (en makkelijkste) manier is om gepersonaliseerde decoratie te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een geboorteposter of de naam op de muur in vrolijke letters. Zo maak je de babykamer eigen en weet iedereen wie er in dat mooie wiegje slaapt.

Sommige geboorteposters kun je zelfs met haar-, oog- en huidskleur personaliseren

Babykamer inspiratie

Om je op weg te helpen beginnen we vast bij stap één: inspiratie. Dit zijn vier van onze favoriete items om de babykamer écht persoonlijk te maken.