Vrolijke bijtjes voor de kinder- en babykamer

Vrolijke bijtjes voor de kinder- en babykamer

Hexagons als wanddecoratie. Een unieke vorm om afbeeldingen op te laten zien, maar als ontwerper begon er wat te kriebelen. Met zo’n unieke vorm kun je natuurlijk veel meer. Een mooie uitdaging dus, om te kijken hoe de hexagons nóg unieker kunnen worden.

Unieke hexagons

Zo ontstond het idee om een exclusieve collectie te ontwerpen voor de hexagons. Iets dat speciaal op maat gemaakt zou zijn voor deze vorm van wanddecoraties. Het kwartje viel al snel. Hexagons zie je ‘in het wild’ niet veel, maar de hexagons van een bijenkorf kent iedereen. Harde werkertjes die de hele dag af en aan vliegen, en een heleboel mooie bloemen zien.

Blije bijen

Hoe maak je zoiets kleins als een bij vervolgens leuk voor kinderen? Door de vorm van de bij te versimpelen en er zachte kleuren voor te gebruiken kregen de bijen voor de collectie al gauw vorm. Tijdens het ontwerpen kwam er een zinnetje omhoog: “Don’t worry, be happy”. Met een blij gezicht werd er verder ontworpen, verscheen er een klein glimlachje op de bij.

Waar gaat dat heen?

De eerste ontwerpen voor de Bee Happy collectie zijn gemaakt met een bijenkorf erop. De vormen van de hexagons helpen het idee van een bijenkorf echt te maken, en het geeft de blije bijen een plek om naartoe te vliegen of van weg te gaan.


Een hele collectie met alleen maar bijenkorven leek echter niet zo interessant, dus werd het tijd om er een breder verhaal mee te vertellen. Waar gaan die blije bijen naartoe? Wat doen ze daar?

Een zee van bloemen

Niets is mooier dan een zee van bloemen. Het begon met tulpen en gras, maar al gauw werd het steeds kleurrijker en vrolijker. Begrijpelijk dat de bijen zo blij zijn, wie wil er niet de hele dag naar prachtige bloemen kijken?


Na het ontwerpen van de bloemenzee was het belangrijk om nog één set te ontwerpen met een beperkt kleurenpalet. De bijen zijn al geel en de bijenkorven oranje, dus was een logische stap om te kijken naar iets dat daar mooi bij zou aansluiten. Zonnebloemen.

Mixen en matchen

Na het ontwerpen van de grote items in de collectie hebben we nog een aantal losse tegels toegevoegd. Op die manier kan iedereen mixen en matchen om een print uit te breiden, of zelf een pad van bijtjes aan de muur op te hangen.


Ook hebben we twee groeimeters toegevoegd zodat het thema terug kan komen op andere plekken in de kamer. 

De Bee Happy collectie

Daarmee was de Bee Happy collectie compleet. Een vrolijke collectie vol bloemetjes en bijtjes, en volledig uniek.